Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Vooraf ingevulde Belastingaangifte? Wacht tot 1 maart!

Geplaatst op: 19-02-2014, 13:44:05

U kunt vanaf 1 maart 2014 gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte door de Belastingdienst. Dit is een service waarbij de Belastingdienst alvast zo veel mogelijk gegevens invult in de digitale aangifte.  De gegevens, zoals uw loon en de WOZ-waarde van de eigen woning, gaan over 2013.

Deze gegevens krijgt de Belastingdienst aangeleverd van andere instanties, zoals werkgevers, uitkeringsinstantie of gemeente.

Let op bij nabestaanden- of wezenpensioen
Hebt u een nabestaanden- of wezenpensioen uit een pensioenregeling? Wacht dan ook met aangifte doen tot 1 maart 2014. Dan is namelijk de tijdelijke heffingskorting vroeggepensioneerden verwerkt in het aangifteprogramma 2013.

Hebt u al aangifte 2013 gedaan? En hebt u een nabestaanden- of wezenpensioen uit een pensioenregeling? Download dan na 1 maart 2014 de nieuwe versie van het aangifteprogramma 2013 en doe opnieuw aangifte.

DigiD nodig
Gebruik uw DigiD om digitaal aangifte te doen. Doet u samen met uw partner aangifte? Gebruik dan allebei uw eigen DigiD. Vraag deze direct aan via www.digid.nl/aanvragen.

Voor iemand anders aangifte doen?
Doet u aangifte voor iemand anders? Dan kunt u een DigiD-machtiging gebruiken. Met een DigiD-machtiging kunt u de aangifte van die ander ondertekenen met uw eigen DigiD.

Bij de hand houden
Houd de volgende documenten bij de hand:
• burgerservicenummer
• DigiD
• inkomensgegevens, zoals de jaaropgaaf van de werkgever(s)
• bankafschriften
• bij een eigen woning hebt: de WOZ-waarde met waardepeildatum 1 januari 2012
• eventueel betalingsbewijzen van aftrekposten

 Bron: www.eufin.nl van 19 februari 2014.

Ga terug naar de vorige pagina